Σεππ Μπλάττερ: Γερμανία και Γαλλία άσκησαν σημαντικές πιέσεις στη λήψη αποφάσεων.

O Πρόεδρος της FIFA, Σεππ Μπλάττερ προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις τονίζοντας πως έχει δεχθεί πολιτικές παρεμβάσεις λίγο πριν την ανάθεση των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα ο Σεππ Μπλάττερ ανέφερε στην εφημερίδα πως δέχθηκε τις έντονες παρεμβάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας και συγκεκριμένα των Νικολά Σαρκοζί και Κρίστιαν Βολφ λίγο πριν την ανάθεση των διοργανώσεων.

Συγκεκεριμνένα οι δηλώσεις του Μπλάττερ έγιναν στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag και έχουν ως εξής: «Οι κύριοι Σαρκοζί και Βολφ προσπάθησαν να επηρεάσουν τους αντιπροσώπους τους να ψηφίσουν προς μία ορισμένη κατεύθυνση. Αυτός είναι αν θέλετε και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους σήμερα έχουμε μουντιάλ στο Κατάρ».

Ο Σεππ Μπλάττερ συνέχιζει τονίζοντας : «Έχω κουραστεί πραγματικά να επωμίζομαι ευθύνες και πράξεις με τις οποίες ειλικρινά δεν έχω απολύτως καμία σχέση. Ο ρόλος μου ως επικεφαλής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να έχω τον έλεγχο και να διατηρώ την ισορροπία αλλά όταν έρχεται μία πλειοψηφική απόφαση είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να την σεβαστώ».
Πηγή: skai.gr