Ο Τζίμ Γουέμπ διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο πρώην συγκλητικός της πολιτείας της Virginia, Jim Webb ανακοίνωσε μέσω email την Πέμπτη πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Κατανοώ πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου, ειδικά με τις σημερινές πολιτικές συνθήκες όπου ένα ισότιμο debate είναι εύκολο να καταπνιγεί από έναν πακτωλό χρημάτων, αλλά η χώρα μας έχει ανάγκη από μία φρέσκια προσέγγιση των καταστάσεων ώστε να μπορέσει να επιλύσει τα πολλά προβλήματά της αλλά κυρίως να μπορέσει να ενώσει».

Παρά το ότι ο Webb είναι από τους πρώτους δημοκρατικούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για το χρίσμα από τον περασμένο κιόλας Νοέμβριο, είναι απίθανο να είναι ο τελευταίος του κόμματος που θα διεκδικήσει κάτι τέτοιο. Σημειώνεται πως ήδη έχουν ανακοινώσει αντίστοιχες προθέσεις η Hilary Clinton, ο Bernie Sanders,ο Martin O'Malley και ο Lincoln Chafee. Σχετική διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε τον περασμένο μήνα το NBC έδειξε πάντως πως μόλις το 4% των δημοκρατικών επιθυμούν να εκπροσωπηθούν από τον Webb, ενώ ως κορυφείες επιλογές προτάσσονται από την έρευνα η Clinton και ο Sanders.
Πηγή: skai.gr