30 νεκροί σε μεταφορικό αεροπλάνο στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε στρατιωτικό μεταφορικό αεροπορικό δυστύχημα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ινδονησίας, την πόλη Μεντάν.

Η τοπική τηλεόραση ανέφερε ότι αεροπλάνο της Hercules συνετρίβη πάνω σε δύο σπίτια και ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο BBC ότι το αεροπλάνο κατέβηκε λίγο μετά την απογείωσή του και ότι σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 12 μέλη του πληρώματος, τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο σημείο της συντριβής το οποίο εξακολουθεί να καλύπτεται από τις φλόγες και έναν πυκνό μαύρο καπνό.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τις ενέργειες αναζητήσεων στα φλεγόμενα συντρίμμια, με την άτρακτο του αεροσκάφους να είναι ορατή μέσα από τα πυκνά βουνά καπνού.

Ο αρχηγός του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην στρατιωτική αεροπορική του βάση, λόγω τεχνικών δυσκολιών που ξεκίνησαν λίγο πριν τη συντριβή του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια που ένα αεροπλάνο συντρίβεται στην περιοχή Μεντά.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, ένα Boeing 737 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Polonia Medan, σκοτώνοντας 143 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 30 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο έδαφος.


Πηγή: Πηγή: BBC