Δεκάδες γυναίκες πούλησε το ΙΚ στους μαχητές του

H εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πούλησε σε μαχητές της 42 Ιρακινές γυναίκες μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το «αντίτιμο» ήταν 500 έως 2.000 δολάρια.

Οι γυναίκες αυτές, που αντιμετωπίζονται ως «σκλάβες» από τους τζιχαντιστές, είχαν απαχθεί το 2014 κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχε εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του Όρους Σίντζαρ, προπυργίου της μειονότητας των Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ.

Τις οδήγησαν στις αρχές Ιουνίου στο Μαγιαντίν, που ανήκει στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Ορισμένες είχαν απαχθεί μαζί με τα παιδιά τους όμως εμείς αγνοούμε την τύχη των παιδιών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος πουλάει γυναίκες που ανήκουν στη φυλή Γεζίντι, τις οποίες κατόπιν παντρεύονται μαχητές του.

Το Παρατηρητήριο είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές που βρίσκονται επί του πεδίου. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο