Η βασιλική ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ θα «ξεβολέψει» την Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενδέχεται να υποχρεωθεί να μετακομίσει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ύψους150  εκατομμυρίων λιρών στο κτίριο που έχει υποστεί πολλές φθορές.

Στο επιβλητικό ακίνητο ηλικίας 300 ετών χρειάζεται κρίνεται απαραίτητη η επιδιόρθωση των στεγών, η αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η ανακαίνιση του διάκοσμου και η επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, γνωστοποίησε σήμερα μία ανακτορική πηγή.

Αν και καμία απόφαση δεν αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς δεν έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που χρησιμοποιούν το παλάτι ως μόνιμη βάση στο Λονδίνο, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και κάποια από τα παιδιά της, ενδέχεται να χρειαστεί να μετακομίσουν, ακόμα κι αν αυτή θα ήταν η πλέον πολυδάπανη λύση.

«Είναι μία από τις αρκετές πιθανές επιλογές που εξετάζουμε καθώς δρομολογούμε τις εργασίες συντήρησης του παλατιού» τόνισε η ίδια πηγή.

Εφόσον χρειαστεί να φύγει από το Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα διαθέτει διάφορες άλλες επίσημες κατοικίες να επιλέξει, περιλαμβανομένων του Πύργου των Ουίνδορ στο δυτικό Λονδίνο, της κατοικίας Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, του Παλατιού Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και το Κάστρο Μπαλμόραλ βορειότερα στη Σκωτία.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαθέτουν 775 δωμάτια, μεταξύ αυτών 52 υπνοδωμάτια για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τους καλεσμένους τους και 118 υπνοδωμάτια για το προσωπικό. Το αγόρασε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Γ’ στη σύζυγό του, την βασίλισσα Σάρλοτ, και χρησιμοποείται ως η επίσημη κατοικία των Βρετανών μονάρχων από το 1837.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο