Γεωργία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τις πλημμύρες - Άγρια ζώα στους δρόμους (vid)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, και εξαιτίας των οποίων τίγρεις, λιοντάρια, ιαγουάροι, αρκούδες και λύκοι δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και τη δημαρχία.

"Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βαχτάνγκ Γκομελόρι, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Rustavi 2 ανακοίνωσε έναν προσωρινό απολογισμό με εννέα νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

People help direct the tranquilised hippopotamus.

Εξάλλου από τη δημαρχία έγινε γνωστό πως στη διάρκεια της νύκτας άγρια ζώα δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας εξαιτίας των πλημμυρών. Ορισμένα από τα ζώα αυτά αιχμαλωτίσθηκαν από την αστυνομία και άλλα σκοτώθηκαν, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Κούρα ο οποίος, έπειτα από πολλές ώρες καταρρακτώδους βροχόπτωσης, πλημμύρισε τους δρόμους, τις κατοικίες, αλλά και τον ζωολογικό κήπο, με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν τα άγρια ζώα.

Δεκάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχει διακοπεί σε χιλιάδες νοικοκυριά στην γεωργιανή πρωτεύουσα, που έχει πληθυσμό 1,2 εκατ. ανθρώπων.




Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ