Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο ναό του Καρνάκ στο Λούξορ

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μικρή απόσταση από τον αρχαίο αιγυπτιακό ναό του Καρνάκ, στο Λουξόρ, όπου κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια επισκέπτες.

Έως τώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες. Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αστυνομικοί κατόρθωσαν να σκοτώσουν δυο συνεργάτες του βομβιστή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι. Στους τραυματίες δεν συγκαταλέγονται τουρίστες, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MENA. Ο τουριμός αποτελεί βιομηχανία-κλειδί για το Λουξόρ και γενικότερα την Αιγυπτο.

Οι τρεις δράστες φέρεται να προσπάθησαν να περάσουν το οδόφραγμα που οδηγεί στον περίφημο ναό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο από τους δράστες αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς και έπεσαν νεκροί, όμως ο τρίτος κατόρθωσε να φτάσει στο σημείο ελέγχου, όπου και ανατινάχτηκε.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με στόχο τα αρχαιολογικά μνημεία του Λούξορ από το Νοέμβριο του 1997, όταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 58 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, κοντά στον ναό της Χαθεπσούτ.
Πηγή: skai.gr