Μεγαλώνει το σκάνδαλο με τα ενεργά δείγματα άνθρακα στις ΗΠΑ

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με την κατά λάθος αποστολή ενεργού άνθρακα σε εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC και του Associated Press, 48 εργαστήρια σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ, και ακόμα τρία εργαστήρια στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νότια Κορέα πιστεύεται πως έλαβαν κατά τα τελευταία χρόνια ενεργά δείγματα του δυνητικά θανατηφόρου Βακίλου.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν όμως ο αριθμός των εμπλεκόμενων εργαστηρίων ήταν σαφώς μικρότερος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του CNN, ερευνάται αν το ίδιο το Πεντάγωνο έχει λάβει κάποιο ενεργό δείγμα.

Η πάγια θέση του Πενταγώνου είναι πως τα δείγματα δε συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όμως το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών (CDC) έχει αρχίσει ευρεία έρευνα για τα περιστατικά.

Έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο καταγεγραμμένο κρούσμα. Το CDC έχει συστήσει σε τέσσερις εργαζόμενους σε εργαστήρια τριών διαφορετικών πολιτειών να λάβουν αντιβίωση, για προληπτικούς λόγους.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο Πέμπτη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Γιόρκ.
Πηγή: skai.gr