Νιγηρία: Πληροφορίες για 50 νεκρούς από έκρηξη σε αγορά

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα σε πολυσύχναστη κρεαταγορά στην βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, σκοτώνοντας περίπου 50 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ένας αυτόπτης μάρτυρας και μια πηγή του νοσοκομείου στο Ρόιτερς.

Η βόμβα, που ήταν κρυμμένη κάτω από τον πάγκο ενός κρεοπώλη, εξερράγη περίπου στις 13:00 τοπική ώρα, σκοτώνοντας πελάτες και διερχόμενους, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη νέα επίθεση, που ακολούθησε δύο επιθέσεις το Σαββατοκύριακο που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και έφεραν τη σφραγίδα της ισλαμιστικής οργάνωσης των μαχητών της Μπόκο Χαράμ.

Ο τραυματιοφορέας Λαουάλ Καουάου δήλωσε πως 31 απανθρακωμένα πτώματα περισυλλέχθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και ακόμη άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν μια δυνατή έκρηξη. «Το σχολικό μας κτίριο σείστηκε και άρχισα να τρέχω μακριά. Είδα στρατιωτικά οχήματα με στρατιώτες να μεταβαίνουν στην περιοχή», δήλωσε στο Ρόιτερς ο φοιτητής Αμπουμπακάρ Μοχάμεντ, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters