Κλείσιμο

Στοιχεία 100.000 φορολογούμενων έκλεψαν χάκερς από την Εφορία των ΗΠΑ

Στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις περίπου 100.000 αμερικανών πολιτών απέσπασαν χάκερς που κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της Εφορίας των Ηνωμέννω Πολιτειών (IRS), όπως παραδέχτηκε η ίδια η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της IRS, Τζον Κοσκίνεν, στόχος των χάκερς είναι να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα για την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων.

Επί του παρόντος πάντως, η υπηρεσία εκτιμά ότι έχουν υποβληθεί λιγότερες από 15.000 ψευδείς δηλώσεις με στοιχεία που κλάπηκαν κατά την κυβερνοεπίθεση, με τις έως τώρα παράνομες επιστροφές φόρων να υπολογίζονται κάτω από τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Το μέγεθος της κυβερνοεπίθεσης ήταν ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο από το αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες αποπειράθηκαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά φορολογικά στοιχεία 200.000 φορές, όμως τα κατάφεραν μόνο στις μισές περίπου περιπτώσεις. Η επίθεση άρχισε τον Φεβρουάριο και έληξε τον Μάρτιο.

«Πιστεύουμε πως [οι δράστες] δεν είναι ερασιτέχνες. Είναι οργανωμένα συνδικάτα εγκλήματος που απασχολούν ολόκληρη την οικονομική βιομηχανία, όχι μόνον εμάς», δήλωσε ο κ. Κοσκίνεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, η IRS διαβεβαιώνει πως δεν κινδυνεύει η ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις στο Ίντερνετ.

Πρόκειται ωστόσο για το πιο πρόσφατο σε μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ, με θύματα, μεταξύ άλλων, μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς.
Πηγή: skai.gr