Κλείσιμο

Συνομιλία Κάμερον - Πούτιν για τη Συρία

Ντέιβιντ Κάμερον και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να επαναρχίσουν τις συνομιλίες μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας με σκοπό την εύρεση λύσης στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.

Κατά το διάρκειας μισής ώρα τηλεφώνημα το απόγευμα της Δευτέρας ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Βρετανό πρωθυπουργό για την επανεκλογή του.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι σύμβουλοι εθνικής ασφαλείς των χωρών τους θα πρέπει να συναντηθούν ξανά, ώστε να συζητήσουν τις επιλογές λύσης σε ένα αδιέξοδο που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει στοιχίσει τις ζωές 310.000 Σύρων.

Οι προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών είχαν καταρρεύσει, σύμφωνα με τους Βρετανούς λόγω της στήριξης του Προέδρου Πούτιν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Πάντως στο τηλεφώνημα ο κ. Κάμερον φέρεται να είπε ξανά στον Ρώσο ηγέτη ότι ο Πρόεδρος Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος μιας λύσης για το αύριο της Συρίας. Συμφωνήθηκε δε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.

Οι κκ. Κάμερον και Πούτιν συζήτησαν επίσης την κρίση στην Ουκρανία, όπου επαναβεβαιώθηκαν οι βαθιές διαφωνίες μεταξύ τους, αλλά και το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, όπου διαπιστώθηκε ικανοποιητική και επιτυχής συνεργασία.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο