Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 24 κομητείες του Τέξας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν, με απόφαση του κυβερνήτη, 24 κομητείες του Τέξας, μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, τους τυφώνες και τις πλημμύρες που έχουν πλήξει την πολιτεία αλλά και την γειτονική Οκλαχόμα κατά τις τελευταίες ημέρες.

Δυο άνθρωποι, ένας πολίτης και ένας πυροσβέστης, έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Εκατοντάδες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας και την Οκλαχόμα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδος), ενώ το γραφείο το κυβερνήτη του Τέξας επισήμανε πως η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου βρίσκονται με τις κοινότητες που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της καιρικής καταστροφής και είμαι ευγνώμων για τους διασώστες που έχουν εργαστεί ακούραστα ώστε να παράσχουν καταφύγιο, φροντίδα και μέσα σε όλες τις περιοχές που έχουν υποστεί πλήγματα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από τυφώνα που χτύπησε τη μεξικάνικη πόλη Σιουτάδ Ακούνα, στα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr