Το «αστείο» του Ραγκόζιν: Τα ρωσικά άρματα μάχης δεν χρειάζονται βίζα για να μπουν στην Ευρώπη

«Πάντα αστειεύομαι με το θέμα αυτό. Δεν μας δίνουν βίζα, επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος μας, ας είναι. Όμως τα άρματα μάχης δεν έχουν ανάγκη από βίζα», είπε στη διάρκεια εκπομπής που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 1.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος κυρίως για την άμυνα και τον διαστημικό τομέα, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν είναι γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις και τις επικρίσεις που τακτικά διατυπώνει εναντίον της Δύσης.

O Ρογκόζιν διαβεβαίωσε επίσης χθες, ότι η Ρωσία δεν απειλεί τη Δύση, η οποία σε κάθε περίπτωση «Θα καταστραφεί από τις επιθέσεις των γκέι και του Ισλαμικού Κράτους».

Σε πολλές δεκάδες πρόσωπα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, έχει επιβληθεί πάγωμα των περιουσιών τους και απαγόρευση να ταξιδεύουν στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, ως απάντηση στην προσάρτηση από τη Ρωσία το Μάρτιο του 2014 της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο αμερικανικός κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερα από 50 ονόματα ενώ ο ευρωπαϊκός κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερα από 110 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τους αρχηγούς των αυτονομιστικών οργανώσεων της ανατολικής Ουκρανίας, τους αρχηγούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολλούς ολιγάρχες που πρόσκεινται στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή: skai.gr