Κλείσιμο

Αποζημιώσεις-μαμούθ για τις μαζικές υποκλοπές της Mirror στη Βρετανία

Αποζημιώσεις-μαμούθ, συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων λιρών (1,7 εκατ. ευρώ) θα πρέπει να καταβάλει ο βρετανικός εκδοτικός όμιλος Trinity Mirror σε οκτώ θύματα του προγράμματος υποκλοπών που «έτρεχαν» οι εφημερίδες του, Daily Mirror και Sunday Mirror.

Όπως αποφάσισε η βρετανική Δικαιοσύνη, το μεγαλύτερο ποσό – 260.250 λίρες – θα λάβει η ηθοποιός Σάντι Φροστ, ενώ ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Πολ Γκασκόιν θα αποζημιωθεί με 188.250 λίρες. Ο Γκασκόιν κατέθεσε στο δικαστήριο πως η κλοπή των μηνυμάτων που είχε στον τηλεφωνητή του από 2000 έως το 2010 τον οδήγησε σε αλκοολισμό και ψυχικά προβλήματα.

Η Trinity Mirror παραδέχτηκε από την έναρξη της δίκης πως περισσότερα από 100 δημοσιεύματά της σχετικά με τις οκτώ δημοσιότητες-στόχους ήταν αποτέλεσμα πληροφοριών που υποκλάπηκαν από τα τηλέφωνά τους. Το εκδοτικό συγκρότημα έχει απολογηθεί δημοσίως από τον Φεβρουάριο για τις πρακτικές του, σημειώνοντας πως οι υποκλοπές ήταν «παράνομες» και «ποτέ δεν έπρεπε να γίνουν».

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν κατηγορήσει την Trinity Mirror για βιομηχανικής κλίμακας κατασκοπεία, που κάνουν το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών της εφημερίδας News of the World να θυμίζει «μικρή βιοτεχνία».
Πηγή: skai.gr