Κλείσιμο

Τουρκία: Κατηγορίες τρομοκρατίας σε 24 διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς

Κατηγορίες απήγγειλε σήμερα ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε βάρος 24 προσώπων που συνελήφθησαν την 1η Μαΐου καθώς επιχείρησαν να εορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, την οποία ωστόσο η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση έχει κηρύξει απαγορευμένη ζώνη για τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Πρωτομαγιά 336 διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, όπου ξέσπασαν ταραχές μεταξύ του πλήθους και των δυνάμεων επιβολής της τάξης..

Στους 24 από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες- στην πλειονότητά τους για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση»- και έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, επισήμανε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων, το Ανατολή.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που ήθελαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ταξίμ με στόχο να καταγγείλουν την απαγόρευση των αρχών.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε στις συνδικαλιστικές ενώσεις να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση στην πλατεία Ταξίμ, καθώς τη χαρακτήρισε «ακατάλληλη για τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο