Διαψεύδει το Πεντάγωνο πως το Ιράν κατέλαβε αμερικανικό πλοίο στον Κόλπο

Εμπορικό σκάφος με σημαία των Νήσων Μάρσαλ κατέλαβαν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις στα νερά του Αραβικού Κόλπου, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, ουσιαστικά διαψεύδοντας ρεπορτάζ του σαουδαραβικού δικτύου al-Arabiya, που ήθελε το Ιράν είχε καταλάβει ένα αμερικανικό σκάφος.

Το μεταγωγικό MV Maersk Tigris, με 34 άτομα πλήρωμα, φέρεται να αιχμαλωτίστηκε αφού ιρανικά σκάφη έβαλαν προειδοποιητικές βολές. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ιρανικό λιμάνι. Η εθνικότητα του πληρώματος δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου σημείωσε πως αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού έχει διαταχθεί να πλεύσει στην περιοχή όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, συνοδευόμενο από πολεμικά αεροσκάφη, και να παρατηρήσει την κατάσταση.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο FARS αναφέρει στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του πως ιρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει το περιστατικό. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως άλλα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το πλοίο «παραβίασε τα ιρανικά χωρικά ύδατα».

Τα Νησιά Μάρσαλ είναι μια προεδρική δημοκρατία που τηρεί ελαφρά πολιτική σύνδεση με τις ΗΠΑ, από τις οποίες και δέχεται μεγάλη οικονομική στήριξη. Χρησιμοποιεί το αμερικανικό δολάριο ως επίσημο νόμισμα.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: skai.gr