Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Κύπρος πριν τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιτζί

Τέσσερα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το Κυπριακό παρουσίασε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της επανέναρξης των διακοινοτικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων το Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση, στην πρώτη συνάντησή του με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Μουσταφά Ακιτζί, ο κ. Αναστασιάδης προτίθεται:

  • Να δώσει χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδακτύλου
  • Εκχώρηση της διαχείρισης στο Εβκάφ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών
  • Απόφαση πρόσληψης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία λειτουργών με γνώση της τουρκικής γλώσσας ούτως ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας
  • Τέλος, χαιρετίζει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και εύχομαι να ευοδωθεί το συντομότερο.

Η εκλογή Ακιτζί έχει φέρει νέες ελπίδες για την επίλυση του Κυπριακού, με δεδομένο ότι έχει υπάρξει ένας από τους επιφανέστερους υποστηρικτές της προσέγγισης μεταξύ των δυο πλευρών.
Πηγή: skai.gr