«Όχι» Εργατικών σε ανεπίσημη συνεργασία με τους εθνικιστές της Σκωτίας

«Όχι» σε οποιαδήποτε ανεπίσημη μετεκλογική συνεργασία με τους εθνικιστές της Σκωτίας έδωσε ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, Εντ Μίλιμπαντ, παρά το γεγονός ότι παραμένει αβέβαιο αν οι Εργατικοί – σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές της 7ης Μαΐου – θα κατορθώσουν να αποσπάσουν αυτοδυναμία.

«Δεν ενδιαφέρομαι για καμία συμφωνία, όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ο κ. Μίλιμπαντ, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι Εργατικοί να διαπραγματευτούν με τους εθνικιστές της Σκωτίας.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό. Όχι σε συνασπισμό, όχι σε συμφωνίες. Δεν θα συνάψω συμφωνίες με το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας», τόνισε ο κ. Μίλιμπαντ, ο οποίος παλαιότερα είχε απορρίψει την πιθανότητα μιας επίσημης συμμαχίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), όμως είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί τη στήριξή του σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί θα κερδίσουν την πλειοψηφία των 650 εδρών του βρετανικού κοινοβουλίου. Συνεπώς, θα χρειαστεί να βασιστούν σε συμμαχίες με τα μικρότερα κόμματα προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters