Τουλάχιστον 25 νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Τουλάχιστον 25 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 398 τραυματίστηκαν σήμερα Δευτέρα έπειτα από αεροπορική επίθεση σε βάσεις πυραύλων στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σύμφωνα με το πρακτορείο Σαμπά.

«Είκοσι πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 398 τραυματίστηκαν, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Σαουδική Αραβία στις συνοικίες Χάντα και Ατάν στην πρωτεύουσα Σαναά», τονίζει το πρακτορείο, που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μέλος των ιατρικών υπηρεσιών της Σαναά, κάνει λόγο για 28 νεκρούς. Μεταξύ αυτών είναι και τρεις εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Γιέμεν Αλ Γιουμ (Η Υεμένη Σήμερα), εκ των οποίων ένας δημοσιογράφος, πρόσθεσε η πηγή, εκφράζοντας τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη, που έγινε κοντά στο προεδρικό μέγαρο και σε πολλές πρεσβείες, έσπασε τα παράθυρα κατοικιών σε ακτίνα χιλιομέτρων, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού στον αέρα.

Η αεροπορική εκστρατεία επανειλημμένα έχει στοχεύσει τις εγκαταστάσεις της συνοικίας Φατζ Ατάν μαζί με άλλες στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια στη Σαναά, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ταξίαρχος Αχμέτ Ασέρι, Σαουδάραβας εκπρόσωπος της εκστρατείας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ότι η επιχείρηση εισήλθε σε «νέα φάση». «Η επόμενη φάση θα επικεντρωθεί στις κινήσεις της πολιτοφυλακής, στην προστασία των πολιτών και στην υποστήριξη της εκκένωσης και στην περίθαλψη», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι βομβαρδισμοί που διαρκούν εδώ και τρεις εβδομάδες και στοχεύουν στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ολοκλήρωσαν το στόχο τους.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται της συμμαχίας σουνιτικών αραβικών χωρών βομβαρδίζουν τους σιίτες Χούτι, που βρίσκονται σε συμμαχία με το Ιράν για περισσότερες από 3 εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την προέλασή τους και να αποδυναμώσει τη θέση τους στην Σαναά.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters