Κάθειρξη 20 ετών στην μητέρα που σκότωσε τον γιο της με αλάτι

Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε η μητέρα από προάστιο της Νέας Υόρκης που σκότωσε τον 5χρονο γιο της χορηγώντας του υπερβολική ποσότητα αλατιού, με σκοπό να προκαλέσει τη συμπάθεια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 27χρονη Λέισι Σπιρς έγραφε στο προσωπικό μπλογκ της την περιπέτεια της υγείας του μικρού Γκάρνετ. Το 2014, όταν το παιδί εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Γουέστσεστερ, γέμισε τον σωλήνα σίτισής του με αλάτι, σε τόσο μεγάλη ποσότητα που το σκότωσε.

Ο δικηγόρος της, Στίβεν Ρίμπλινγκ, είπε ότι η Σπιρς είναι αθώα και σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση, ενώ κατηγόρησε το νοσοκομείο για αμέλεια.

Η γυναίκα είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι ο γιος της, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, έπασχε από κοιλιοκάκη, από τη νόσο του Κρον και ανωμαλίες στα αυτιά. Οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις ασθένειες του γιου της, ακόμη και φωτογραφίες του Γκάρνετ ενώ ήταν διασωληνωμένος, λίγη ώρα προτού ξεψυχήσει, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ως αποδείξεις για την ενοχή της.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters