Τουλάχιστον 15 στρατιώτες και δύο πολίτες νεκροί σε επιθέσεις στο Σινά

Τουλάχιστον επτά στρατιώτες και επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, όπου ο στρατός μάχεται κατά του τοπικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δράστες, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών, επιτέθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον δύο σημείων ελέγχου στη Χερσόνησο του Σινά--ένα στην πόλη Σιχ Σουβάιντ και το άλλο στη Ράφα, στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνοι της τοπικής αστυνομίας.

Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις και επτά ένοπλοι κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις, αλλά οι μαχητές που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις κατά το παρελθόν στην περιοχή.
Μαχητές που εδρεύουν στο Σινά έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Η δράση τους έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της χώρας παρότι, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, οι βομβιστικές επιθέσεις σε αιγυπτιακές πόλεις, είναι συνήθως μικρότερης κλίμακας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, τουλάχιστον 15 στρατιώτες, δύο πολίτες και 15 τζιχαντιστές-δράστες πέντε ταυτόχρονων επιθέσεων σκοτώθηκαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο.
Πηγή: skai.gr