Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε πανεπιστήμιο της Κένυα

Αιματηρή ένοπλη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα στην ανατολική Κένυα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μασκοφόροι άνδρες εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη, από την οποία ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί. Ο χώρος είναι περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC και του πρακτορείου Reuters, δύο άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα φρουροί, έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις ακόμα έχουν τραυματιστεί, όμως υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ομηρίας.

Πάντως, ο Κενυατικός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει πως τουλάχιστον 30 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η επίθεση φαίνεται πως άρχισε κατά τη διάρκεια των πρωινών προσευχών στο τέμενος του πανεπιστημίου. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών.

Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι βόρειες και ανατολικές περιοχές της Κένυας, που συνορεύουν με τη Σομαλία, αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωση αλ-Σαχάαμπ, η οποία ήταν υπεύθυνη και για την πολύνεκρη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουεστγκέιτ, στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.
Πηγή: skai.gr