Λιβύη: Ένας νεκρός και οχτώ τραυματίες από πύραυλο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένας πύραυλος Γκραντ, που πιθανόν είχε στόχο τις εγκαταστάσεις ενός διυλιστηρίου πετρελαίου, έπληξε την πόλη Ζαουίγια στη δυτική Λιβύη.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ανέφερε ότι νεκρός είναι ένας Φιλιππινέζος υπήκοος. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις ομοεθνείς του νεκρού, τέσσερις Λίβυοι και ένας υπήκοος αφρικανικού κράτους.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ο πύραυλος αυτός εκτοξεύτηκε αργά χθες Κυριακή και έπληξε μια περιοχή όπου βρισκόταν ένα αυτοκίνητο με το οποίο αλλοδαποί εργάτες επέστρεφαν στα καταλύματα τους μετά τη δουλειά.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης διέψευσε τις κατηγορίες αξιωματούχων από την Τρίπολη, όπου βρίσκεται η αντίπαλη κυβέρνηση, ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τα ανατολικά κι είχε στόχο την πόλη Ζαουίγια ή ένα κοντινό διυλιστήριο με ικανότητα παραγωγής 120.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως.

Η περιοχή γύρω από τη Ζαουίγια ήταν θέατρο συγκρούσεων των αντίπαλων φατριών οι οποίες έχουν συμμαχήσει με τις δυο αντίπαλες κυβερνήσεις που υπάρχουν στη Λιβύη, μια στα ανατολικά και μια στα δυτικά και οι οποίες μάχονται για τον έλεγχο της χώρας και των ενεργειακών της πόρων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters