Γερμανία: Φάρμακα για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών διαταραχών στο σπίτι του Λούμπιτς

Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, που προορίζονται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών, εντόπισε η γερμανική αστυνομία στην κατοικία του Αντρέας Λούμπιτς, του συγκυβερνήτη που φέρεται να οδήγησε στο θάνατο 149 επιβαίνοντες του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα Welt am Sonntag, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα του νεαρού άνδρα στο Ντίσελντορφ (δυτικά), οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν «μεγάλο αριθμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών νόσων» επισημαίνεται στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Κληθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσουν σχετικά, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές δεν θέλησαν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν αυτήν την πληροφορία.



«Το νεαρό άνδρα παρακολουθούσαν επιπλέον πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι», συνεχίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν «υψηλόβαθμο ερευνητή».

Ο Λούμπιτς υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη, σύμφωνα με προσωπικά έγγραφα που ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 27χρονος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ. Δεν βρέθηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Η αστυνομία, εξάλλου, «αυτή τη στιγμή» εξετάζει και υποβάλλει σε ερωτήσεις τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς του συγκυβερνήτη, έγραψε ακόμη η Welt am Sonntag.



Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει στο μεταξύ δήλωση Γάλλου ερευνητή ότι η προσωπικότητα του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus της Germanwings, που φαίνεται να υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, αποτελεί μεν ένα «σοβαρό σενάριο», «όχι όμως το μοναδικό» για την συντριβή του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις. 

Αναζητώντας τα κίνητρα για την πράξη του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης ο καθηγητής Ρούντολφ Εγκ, μιλώντας στην DW, θεωρεί ότι πιθανότατα ο Αντρέας Λούμπιτς δεν είχε συνείδηση τι συμβαίνει γύρω του.

«Κάποια μέρα θα κάνω κάτι τόσο σημαντικό που θα αλλάξει το σύστημα και όλοι θα μάθουν το όνομα μου!» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την πρώην σύντροφό του, αεροσυνοδό Mαρία Β.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr