Γερμανία: Παρουσία Μέρκελ η εθνική τελετή για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Μια εθνική τελετή στη μνήμη των 150 θυμάτων από τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings θα γίνει στις 17 Απριλίου στον Καθεδρικό της Κολονίας, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Στην τελετή αυτή έχουν προσκληθεί "οι οικογένειες και οι φίλοι" των θυμάτων, καθώς πολλοί κατάγονταν από την περιοχή αυτή της Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών που θρηνούν θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα, είπε μια εκπρόσωπος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το Airbus A320, που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ, συνετρίβη την Τρίτη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα και το έριξε σκόπιμα στο βουνό.
Μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

"Ήρθα για να προσευχηθώ για τις οικογένειες και τα θύματα. Με συγκλόνισε η τραγωδία αυτή. Είναι σημαντικό να τελέσουμε σήμερα αυτό το μνημόσυνο", είπε μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής που, μαζί με πολλούς άλλους πιστούς, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους οικείους των θυμάτων.

Πολλοί, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι, άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια στη βάση της Αγίας Τράπεζας όπου είχαν τοποθετηθεί 150 κεριά, ένα για κάθε θύμα.

Μέλη δύο οικογενειών που θρηνούν θύματα από την τραγωδία αυτή αναμένονταν σήμερα Σάββατο στο Ντιν-λε-Μπεν, όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραβρίσκονταν στην τελετή.
Πηγή: skai.gr