Κλείσιμο

«Κάποια μέρα όλοι θα μάθουν το όνομα μου!» δήλωνε ο Λούμπιτς σύμφωνα με την κοπέλα του

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις προθέσεις του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η γερμανική Bild.

"Κάποια μέρα θα κάνω κάτι τόσο σημαντικό που θα αλλάξει το σύστημα και όλοι θα μάθουν το όνομα μου!" φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την πρώην σύντροφό του, αεροσυνοδό Mαρία Β. που είχε πετάξει μαζί του για 5 μήνες πάνω από την Ευρώπη. 

Επίσης, η ίδια ανέφερε πως αρκετές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας ο Αντρέας Λούμπιτς ξυπνούσε από εφιάλτη στον ύπνο του φωνάζοντας "πέφτουμε".



"Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση", πρόσθεσε η αεροσυνοδός.

"Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν", συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι "δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή".

Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας "ευγενικός και ανοιχτός" άνθρωπος στη δουλειά, "πολύ τρυφερός" στις ιδιωτικές σχέσεις του, "ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν' αγαπηθεί" υποστήριξε δε η 26χρονη.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς "το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πια πρακτικά αδύνατον" να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.



Η νεαρή (26 ετών) ανέφερε επίσης ότι χώρισε μαζί του λόγο των προσωπικών του προβλημάτων και της κυκλοθυμικής συμπεριφοράς του.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν είχε καμία ενημέρωση για την αναρρωτική άδεια του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

Η γερμανική εισαγγελία δήλωσε ότι ο Λούμπιτς απέκρυψε από την εργασία του την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του σκισμένη την αναρρωτική άδεια, η οποία ανέφερε ότι την ημέρα του τραγικού συμβάντος δεν έπρεπε να πάει στην εργασία του.

Η εισαγγελία δεν εξήγησε από ποια ασθένεια έπασχε ο 28χρονος πιλότος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ