Κλείσιμο

Bild: Έπασχε από κατάθλιψη ο Lubitz

Στην αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης 4U9525 της Germanwings, Andreas Lubitz υπέφερε πριν από έξι χρόνια από κατάθλιψη και έκτοτε είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, προχώρησε η Bild, επικαλούμενη έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) που διαβίβασε η αρχή στη μητρική εταιρεία της Germanwing, τη Lufthansa.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Lubitz είχε περάσει ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία ενώ ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική θεραπεία για την ψυχική του πάθηση

Εξάλλου, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ,  ο Lubitz είχε διακόψει την εκπαίδευση του ως πιλότος για κάποιο χρονικό διάστημα το 2008 και στη συνέχεια την επανέλαβε και την ολοκλήρωσε κανονικά , πριν αρχίσει να πετάει το 2013.

Όπως υποστηρίζει η Bild, κατά το χρονικό διάστημα που ο γερμανός συγκυβερνήτης είχε διακόψει την εκπαίδευση του, έπασχε από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι, τη στιγμή που το αεροπλάνο ακολουθούσε καθοδική πορεία, ο κυβερνήτης προσπαθούσε να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα με τσεκούρι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Germanwings, το τσεκούρι «αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320»

Παράλληλα, μετά το συμβάν, η ομοσπονδία των γερμανικών επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα.

Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet, Norwegian, Monarch, Emirates και Air Canada ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία δύο ανθρώπων στο πιλοτήριο ανά πάσα στιγμή. 

Οι έρευνες της γερμανικής αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στο στενό περιβάλλον του Andreas Lubitz, σε μια προσπάθεια να ερμηνευθούν τα αιτία που ώθησαν τον συγκυβερνήτη στην αποτρόπαια πράξη.

Οι γερμανικές αρχές κάνουν λόγο για κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του Lubitz, στο Ντίσελντορφ και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια για έλεγχο. 




Πηγή: skai.gr