Είκοσι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν για την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό

"Έχουν συλληφθεί 23 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα, τα οποία είχαν σχηματίσει έναν τρομοκρατικό πυρήνα", δήλωσε ο υπουργός Νάζεμ Γαρσάλι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε πως έχει διαλυθεί "το 80% αυτού του πυρήνα" ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση στο μουσείου.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι Τυνήσιοι. Δύο Μαροκινοί, ένας Αλγερινός και ένας Τυνήσιος διαφεύγουν. Αυτός ο τελευταίος, ο Μάχερ Μπεν Μουλντί Γκαϊντί, κατηγορείται ότι προμήθευσε τα αυτόματα όπλα στους δύο δράστες που σκότωσαν 21 ανθρώπους --20 ξένους τουρίστες και έναν αστυνομικό--, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο υπουργός δήλωσε πως "την τρομοκρατική επιχείρηση διηύθυνε ο τρομοκράτης Λόκμαν Αμπού Σαχρ", ένας αλγερινής εθνικότητας αρχηγός τζιχαντιστών που θεωρείται ένας από τους ηγέτες της Όκμπα Ιμπν Νάφαα, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και καταδιώκεται εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια από τον στρατό στα βουνά στα σύνορα με την Αλγερία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ωστόσο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μια τζιχαντιστική οργάνωση αντίπαλη της αλ-Κάιντα.

"Σ' αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα (της οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση στο μουσείο), αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν σχέσεις με την Όκμπα Ιμπν Νάφαα", υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ύποπτοι διαιρούνται σε τρεις ομάδες: "την πρώτη που επιβλέπει, τη δεύτερη που σχεδιάζει και την τρίτη που εκτελεί".
Πηγή: skai.gr