Κλείσιμο

Κοινή συνέντευξη τύπου Ολάντ, Μέρκελ & Ραχόι για την τραγωδία στις Άλπεις

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος στις Άλπεις που κόστισε τη ζωή σε 150 άτομα.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε το δυστύχημα «καταστροφή», τονίζοντας πως οι οικογένειες των άτυχων επιβατών θα ενημερώνονται άμεσα για την πορεία των ερευνών, ενώ στο πλάι τους θα βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε από την πλευρά της πως «18 έθνη έχασαν ανθρώπους σε αυτό το δυστύχημα», υπενθυμίζοντας ότι η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθότι το σημείο είναι δύσβατο.

Ο Μαριάνο Ραχόι ευχαρίστησε τη Γαλλία για τις προσπάθειες που κάνει, τονίζοντας πως «Η συμπεριφορά των γαλλικών Αρχών ήταν γενναιόδωρη συμπεριφορά ενός μεγάλου φίλου».

Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει πως το ένα τρίτο των νεκρών ήταν Ισπανοί πολίτες.

«Υπάρχουν 3 άνθρωποι εδώ (σ.σ εννοώντας Ραχόι, Μέρκελ, Ολάντ) που θα κάνουμε τα πάντα ώστε να δοθεί λύση στο μαρτύριο της αναμονής των συγγενών», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Από τους συνολικά 150 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο οι 72 ήταν Γερμανοί, ενώ Ισπανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 51 Ισπανούς πολίτες μεταξύ των θυμάτων.
Πηγή: skai.gr