Τέλος συναγερμού στον Λευκό Οίκο (upd)

Κανένας κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει από τον ισχυρό κρότο που ακούστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WTOP, ο οποίος επικαλείται τη Μυστική Υπηρεσία, ο συναγερμός προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε κοντά στην προεδρική κατοικία, με τον κίνδυνο να έχει πλέον περιοριστεί.

Άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε φορτηγάκι πωλητή έτοιμου φαγητού.

Νωρίτερα, η εφημερίδα USA Today μετέδιδε πως πως το «κλείδωμα» του Λευκού Οίκου προκλήθηκε από ύποπτο όχημα που εντοπίστηκε κοντά στο συγκρότημα, μετά από έλεγχο αστυνομικού σκύλου.

Ο κρότος και η φωτιά προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας καθώς εκείνη την ώρα ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η οικογένειά του ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε ελικόπτερο, που βρισκόταν στον κήπο του Λευκού Οίκου, 

Ο κ. Ομπάμα και η πρώτη οικογένεια δεν βρίσκονταν πάντως στον κήπο την ώρα που ακούστηκε ο ύποπτος θόρυβος.

Άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν αμέσως όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις, εντείνοντας την ανησυχία.

Ο κ. Ομπάμα ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Σέλμα της Αλαμπάμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από τις ιστορικές πορείες και κινητοποιήσεις που οδήγησαν στον ιστορικό νόμο για τα ίσα δικαιώματα των μαύρων, το 1965.
Πηγή: skai.gr