Στο νοσοκομείο μετά από αεροπορικό ατύχημα ο Χάρισον Φορντ

Στο νοσοκομείο με τραύματα έχει διακομιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ μετά τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου του σε γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες λίγο μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο.

Τα τραύματα «δεν απειλούν τη ζωή του» και «αναμένεται να αναρρώσει πλήρως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 72χρονου ηθοποιού.

«Ο μπαμπάς είναι καλά. Χτυπημένος αλλά καλά», δήλωσε, μέσω Twitter, ο γιος του Φορντ.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος, ο 72χρονος ανέπνεε και είχε επαφή με το περιβάλλον όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο αεροσκάφος. Ήταν σε «ικανοποιητική προς μέτρια» κατάσταση κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το αίτιο της συντριβής ήταν μηχανική βλάβη. Ο 72χρονος ηθοποιός φέρεται να ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου λίγο μετά την απογείωσή του πως πραγματοποιεί «άμεση επιστροφή». Δεν κατόρθωσε όμως να φτάσει στον διάδρομο προσγείωσης και προσεδαφίστηκε στο γήπεδο του γκολφ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κάρλος Λούγκο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι βρισκόταν στη μέση ενός παιχνιδιού γκολφ όταν είδε ένα αεροπλάνο που πίστευε ότι είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα, να χάνει τον έλεγχο και να κάνει στροφή προς τα πίσω σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στον διάδρομο.

«Όταν πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας ξέραμε ότι δεν προλάβαινε να γυρίσει στο αεροδρόμιο», είπε ο Λούγκο.
Πηγή: skai.gr