Le Monde: «Άπιστος Θωμάς ο Μάριο Ντράγκι»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στην ΕΚΤ για να αποφύγει τη χρηματοδοτική συμπίεση», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, που αναφέρει ότι στην Αθήνα τελειώνουν οι εναλλακτικές λύσεις για αυτο-χρηματοδότηση, παρά τη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωζώνη το Φεβρουάριο για τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο μάλιστα, η Αθήνα είναι αντιμέτωπη με πτώση των εσόδων, αναμένεται ότι θα της τελειώσουν τα χρήματα μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως και νωρίτερα»

Το βρετανικό περιοδικό Economist, με προδημοσίευση της έντυπης έκδοσής του, σε άρθρο με τίτλο «Οικονομία της Ελλάδας – Λειτουργώντας με άδειο ντεπόζιτο», σημειώνει ότι «Η ριψοκίνδυνη πολιτική διπλωματία είχε βαρύ οικονομικό τίμημα(...) Η νέα κυβέρνηση μπορεί να έκανε πίσω από το επικείμενο ρήγμα με τους πιστωτές της, αλλά η ετοιμότητά της να πάει τόσο κοντά στο κενό, πλήγωσε την οικονομία και έφερε το κράτος κοντά στην χρεοκοπία. Ακόμα χειρότερα, υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί περισσότερη ζημιά την άνοιξη, αφού τίποτα δεν έχει διευθετηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ»

Με τον άπιστο Θωμά παραλληλίζει τον Μάριο Ντράγκι η Λε Μοντ και σημειώνει στον τίτλο άρθρου της πως «Η ΕΚΤ θέλει να δει πριν πιστέψει και... χρηματοδοτήσει». Η Φρανκφούρτη δεν είναι ακόμη έτοιμη γράφει, να ανοίξει τη στρόφιγγα της ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες, που είχε κλείσει το Φεβρουάριο.


Πηγή: skai.gr - Γιώργος Φελλίδης