Κάθειρξη 16 ετών για παιδεραστία στον Γκάρι Γκλίτερ

Ο πρώην αστέρας της βρετανικής ποπ μουσικής Γκάρι Γκλίτερ καταδικάστηκε σήμερα στο Λονδίνο σε κάθειρξη 16 ετών για τις σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε εναντίον 3 ανήλικων κοριτσιών το διάστημα μεταξύ 1975 και 1980.

Ο τραγουδιστής, ηλικίας 70 ετών, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του οποίου είναι Πολ Γκαντ, είχε κριθεί ένοχος στις αρχές Φεβρουαρίου για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της διάπραξης 4 σεξουαλικών εγκλημάτων και της σεξουαλικής συνεύρεσης με ανήλικη.

«Βλάψατε όλα τα κορίτσια, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το κάνατε έχοντας ως μοναδικό στόχο να ικανοποιήσετε με τον πλέον ανάρμοστο τρόπο τις δικές σας σεξουαλικές ορέξεις» είπε ο δικαστής Άλιστερ Μακρίθ στον τραγουδιστή.

O Γκλίτερ παρέμεινε απαθής κατά την ανακοίνωση της ποινής, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο τραγουδιστής του «glam rock», τον οποίο η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει «σεξουαλικό αρπακτικό» είχε επιτεθεί εναντίον 2 κοριτσιών ηλικίας 12 και 13 ετών οδηγώντας τα στην οικία του και απομονώνοντάς τα από τις μητέρες τους.

Το νεαρότερο από τα θύματά του ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών όταν προσπάθησε να τη βιάσει το 1975.

Ο πρώην αστέρας του πενταγράμμου συνελήφθη την 28η Οκτωβρίου του 2012 στο Λονδίνο σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ξεσπούσαν το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονταν προσωπικότητες της βρετανικής σοουμπίζ.

Ο Γκλίτερ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1997 και είχε καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση επειδή είχε μεταφορτώσει στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος κατέφυγε στην Καμπότζη απ΄ όπου απελάθηκε το 2002 με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών στο Βιετνάμ καθώς κρίθηκε ένοχος για άσεμνες πράξεις εναντίον δύο ανηλίκων. Αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 2 ετών και 9 μηνών, επέστρεψε στη Βρετανία το 2008.

Ο τραγουδιστής πούλησε 20 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο