Κλείσιμο

Ουκρανία: Ο ΟΑΣΕ λέει ότι οι αυτονομιστές έδιωξαν τους παρατηρητές του

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία δεν επέτρεψαν στους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να πλησιάσουν την πόλη Ντεμπάλτσεβε που βρίσκεται υπό τον κλοιό τους μετά την έναρξη της εκεχειρίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατήγγγειλε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ.

Οι αυτονομιστές έχουν δηλώσει, ότι η εκεχειρία δεν αφορά το Ντεμπάλτσεβε, το θέατρο των σφοδρότερων συγκρούσεων το τελευταίο διάστημα.

Ο αρχηγός της αποστολής Ερτουγκρούλ Απακάν δήλωσε, ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα τηρείται σε γενικές γραμμές στην ανατολική Ουκρανία, αλλά στο Ντεμπάλτσεβε και στο προπύργιο των αυτονομιστών, το Λουχάνσκ, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά πυροβολισμών.

Το πακέτο μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ θα πρέπει να "τηρηθεί άνευ όρων", νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ
σχολίασε τη σημερινή δήλωση ενός ανώτερου διοικητή των φιλορώσων αυτονομιστών ότι, παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα, οι αντάρτες δικαιούνται να πυροβολούν στο Ντεμπάλτσεβε της ανατολικής Ουκρανίας γιατί "είναι δικό μας έδαφος".

Ο Πεσκόφ είπε: «Η ακολουθία των ενεργειών αναφέρεται στο πακέτο των μέτρων για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ και θα πρέπει να τηρηθούν άνευ όρων».


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ