Χιονοκαταιγίδες παγώνουν τη Βρετανία

Σφοδρή «χιονοκαταιγίδα» πλήττει από το πρωί της Πέμπτης τη βόρεια Βρετανία υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν σχολεία και το αεροδρόμιο του Μάνστεστερ, ενώ πολλά είναι τα οδικά ατυχήματα που έχουν αναφερθεί λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος ή κακής ορατότητας.

Σχεδόν 250 σχολεία στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία έμειναν κλειστά, ενώ στο Μάντσεστερ οι πρωινές πτήσεις αναβλήθηκαν, με το αεροδρόμιο να ανοίξει ξανά το απόγευμα. Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όλους τους οδηγούς οχημάτων.

Οι μετεωρολόγοι λένε πως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καιρού το πρωί ήταν οι καταιγίδες με κεραυνούς που συνοδεύονταν από χιόνι αντί βροχής. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ, αν και το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι θα εξακολουθούν να καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση.

Σε ισχύ είναι κίτρινος συναγερμός για πυκνή χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της βόρειας Αγγλίας, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω από το μηδέν. Στη Σκωτία το χιόνι έφτασε τα 23 εκατοστά.

Τα προβλήματα θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο, όταν και αναμένεται κύμα ψύχους και χιονοπτώσεων από τη Γροιλανδία και την Ισλανδία, το οποίο την Κυριακή θα επεκταθεί και στα νότια της χώρας.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο