Λευκός Οίκος: «Θετική ένδειξη» οι δηλώσεις του Φιντέλ για την επαναπροσέγγιση ΗΠΑ - Κούβας

«Θετική ένδειξη» χαρακτήρισε η αμερικανική κυβέρνηση την αντίδραση του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο σχετικά με την επαναπροσέγγιση της Ουάσιγκτον με την Αβάνα, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Εκλαμβάνουμε την αναφορά του στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου ως μια θετική ένδειξη και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Κούβας θα (τις) υλοποιήσει με στόχο μία δημοκρατική, σταθερή Κούβα, όπου θα επικρατεί η ευημερία» επισήμανε η Ψάκι.

Μέσω επιστολής του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης και πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από ένα χρόνο, αναφέρει ότι δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο δεν απορρίπτει την προσέγγιση με την Ουάσιγκτον.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση», δήλωσε ο 88χρονος πρώην αρχηγός της Κούβας στην επιστολή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Επιπλέον, η επιστολή του Φιντέλ Κάστρο αναφέρει: «Κάθε ειρηνική ή συμπεφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

«Θα υπερασπιστούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος» συμπληρώνει ο Κουβανός ιστορικός ηγέτης.
Πηγή: skai.gr