«Συμμαχία» 173 γελοιογράφων σε λεύκωμα προς τιμήν του Charlie Hebdo

Ένα συλλογικό λεύκωμα προς τιμήν του Σαρλί Εμπντό και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Ιανουαρίου, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν 173 σχεδιαστές και γελοιογράφοι, θα κυκλοφορήσει την 5η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Σύνδεσμος Εκδοτών (SNE) της Γαλλίας.

Με τίτλο « Το κόμιξ είναι Σαρλί» (La BD est Charlie), το συλλογικό αυτό έργο, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ένωσης γελοιογράφων του συνδέσμου και περιλαμβάνει 183 σκίτσα.

«Σχεδιαστές, συντάκτες και εκδότες έχουν προσφέρει τα δικαιώματά τους και τις υπηρεσίες τους: τυπογράφοι, χαρτοποιοί και διανομείς εργάστηκαν σε τιμή κόστους. Βιβλιοπώλες, επίσης, έλαβαν επίσης την ίδια μειωμένη αμοιβή» πρόσθεσε ο SNE. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

Ανάμεσα στους δημιουργούς που συμμετείχαν στο εγχείρημα είναι οι Γάλλοι σκιτσογράφοι Μπλουτς, Μανού Λαρσενέ, Ρενέ Πετιγιόν, Λοΐκ Σεσρές, Λουίς Τροντχάιμ, Μαρτίν Βιντμπέρ, επίσης ο Βέλγος Φιλίπ Γκελούκ, ο Ελβετός Ζεπ, ο Αμερικανός Ρόμπερτ Κραμπ και ο Καναδός Γκι Ντελίσλ.

Για το λεύκωμα συνεργάστηκαν αρκετοί εκδοτικοί οίκοι μεταξύ των οποίων οι Castermab, Fluide Glacial, Futuropolis, Denoel Graphic.

Το λεύκωμα θα τυπωθεί σε 100.000 αντίτυπα. Η τιμή πώλησής του θα είναι 10 ευρώ. Θα προπωληθεί στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφιών του Ανγκουλέμ, που ξεκινά την Πέμπτη.


Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο