Κλείσιμο

Προφυλακιστέοι τρεις ύποπτοι ισλαμιστές στην Ισπανία

Την προσωρινή κράτηση τριών εκ των τεσσάρων ανδρών που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, με την υποψία ότι προετοίμαζαν ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία, διέταξαν οι ισπανικές Αρχές.

Ο τέταρτος ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα πιστόλι, πυρομαχικά, στρατιωτικές ενδυμασίες, κουκούλες, μασέτες, μαχαίρια και ισπανικές πινακίδες αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, δυο ζευγάρια αδελφών, είναι Ισπανοί πολίτες, με καταγωγή από το Μαρόκο. Συνελήφθησαν στον βορειοαφρικανικό ισπανικό θύλακα της Κουέτα, στα σύνορα με το Μαρόκο, απέναντι από το Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εσωτερικών, οι τέσσερις ύποπτοι είναι καλά εκπαιδευμένοι «στρατιωτικά, σωματικά, και πνευματικά».

Η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, στις αρχές Ιανουαρίου, και με δεδομένο το φόβο ριζοσπαστικοποίησης νέων που εμπνέονται από τη τζιχαντιστική ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή: skai.gr