Η Νέα Υόρκη προετοιμάζεται για μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες της Ιστορίας της

H εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε προειδοποίηση για σφοδρές χιονοπτώσεις που θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν έως την καναδική μεθόριο.

Μάλιστα περισσότερες από 2.009 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς τις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε 271 πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε ο ιστότοπος Flightaware.

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 45 έως 60 εκατοστά από τη Νέα Υόρκη ως τη Βοστόνη, και τα 80 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το NWS.

«Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους κατά μήκος των ανατολικών ακτών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τη χιονοθύελλα» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε χθες για την άφιξη αυτού του κύματος κακοκαιρίας που ίσως να πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες της ιστορίας στην πόλη».

Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να πέσουν 60 και 90 εκατοστά χιονιού, διευκρίνισε. «Προετοιμαστείτε να ζήσετε κάτι το χειρότερο απ’ όσα μέχρι στιγμής έχουμε δει» επέμεινε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση στους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Χθες το βράδυ πολλοί κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης έσπευσαν ανήσυχοι στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Στη συνοικία Τσέλσι, στο κέντρο του Μανχάταν, ο κόσμος είχε σχηματιστεί μία ουρά στο πεζοδρόμιο καθώς ήθελαν να ψωνίσουν από ένα κατάστημα που βρίσκεται στην 6η Λεωφόρο.

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στα βορειοανατολικά αναμένεται να επηρεαστούν από αυτήν την χιονοθύελλα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ