Μεγάλη διαδήλωση στη Βενεζουέλα για τις ελλείψεις βασικών αγαθών

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βάδισαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικά αγαθά και την επιδεινούμενη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Πολλοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν άδεια μαγειρικά σκεύη, σε μια αναφορά στις ελλείψεις τροφίμων, και φώναξαν επίσης συνθήματα για τον ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό και την εγκληματικότητα.

Δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδισαν τους διαδηλωτές από το να κινηθούν προς το κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να υπάρξουν αξιοσημείωτα επεισόδια.

Ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο έχει αποδώσει τα προβλήματα σε «οικονομικό πόλεμο» που έχουν εξαπολύσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι και έχει ζητήσει τη διενέργεια έρευνας από τη Βουλή.

Την Παρασκευή, ο κ. Μαδούρο κατηγόρησε τέσσερις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ πως κρύβουν σκόπιμα αγαθά και τα εξάγουν παράνομα, προσθέτοντας πως θα δημοσιοποιήσει σχετικά αποδεικτικά στοιχεία εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Επί πολλά χρόνια κρύβουν αγαθά από το λαό. Έχουν ένα σύστημα για να διαδίδουν φήμες και να δημιουργούν προβλήματα, άγχος και ουρές [στα καταστήματα]», είπε.

«Αρκετά με το σαμποτάζ εναντίον του λαού», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr