Ερντογάν: Αν η ΕΕ αντιτίθεται στην ισλαμοφοβία, θα πρέπει να δεχτεί την Τουρκία

Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πως εάν πραγματικά αντιτίθεται στην ισλαμοφοβία «θα πρέπει να δεχτεί την Τουρκία» ως μέλος της έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας μάλιστα πως επαφίεται στην Ευρώπη να αποδείξει πως δεν είναι ένα «κλαμπ Χριστιανών»

«Δοκιμάζουμε την Ευρώπη. Θα μπορέσει η Ευρώπη να περιλάβει και να αποδεχτεί την Τουρκία, της οποίας οι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι; Αν αντιτίθεστε στην ισλαμοφοβία, τότε θα πρέπει να δεχτείτε την Τουρκία στην Ε.Ε.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τζιμπουτί.

Διερωτήθηκε δε πώς είναι δυνατόν η Τουρκία να μην γίνει μέλος της Ε.Ε. τη στιγμή που συμμετέχει στο NATO και τον ΟΟΣΑ. «Τότε το πρόβλημα είναι αλλού», σχολίασε, σε μια ακόμα νύξη περί ευρωπαϊκής ισλαμοφοβίας.

Δεν δίστασε μάλιστα να δώσει ακόμα μεγαλύτερο θρησκευτικό χαρακτήρα στη ρητορική του, με αφορμή τον εμφύλιο στη Συρία, σημειώνοντας πως η Ευρώπη φιλοξενεί μόλις 130.000 σύρους πρόσφυγες, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν δει το θάνατο χιλιάδων μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή. «Εμείς φιλοξενούμε 1,7 εκατομμύρια Σύρους. Έχουμε δαπανήσει 5,5 δισ. δολάρια ως τώρα», συμπλήρωσε.

Τόνισε ωστόσο πως ακόμα κι αν δεν ενταχθεί στην ενωμένη Ευρώπη, η Άγκυρα θα συνεχίσει «τη δική της πορεία». «Δεν είναι σημαντικό αν θα μας δεχτούν ή όχι. Συνεχίζουμε με το έργο μας», είπε.

Τέλος, ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα – εν μέρει θρησκευτικού χαρακτήρα – επίθεση στην Αίγυπτο και τους «πραξικοπηματίες» που βρίσκονται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τους για μαζικές σφαγές μουσουλμάνων κατά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σημειώνεται, πως κατά τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ερντογάν έχει υιοθετήσει μια δημόσια ρητορική που μοιάζει να απευθύνεται πρωτίστως στους μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, παρά σε ευρωπαϊκό κοινό.

Μεταξύ άλλων, έχει καταδικάσει την απεικόνιση του Μωάμεθ από το περιοδικό Charlie Hebdo και έχει επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κριτική που ασκεί στην Τουρκία αναφορικά με συλλήψεις δημοσιογράφων.
Πηγή: skai.gr