Λουτρό αίματος από ρουκέτες ρωσόφιλων αυτονομιστών στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μαριούπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, μετά από βαρύ βομβαρδισμό, με ρουκέτες τύπου Grad, που εξαπέλυσαν ρωσόφιλοι αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αναθεωρώντας προς τα πάνω προγενέστερο απολογισμό της Αστυνομίας, που έκανε λόγο για 10 θύματα.

Τα βλήματα έπληξαν λαϊκή αγορά σε πυκνοκατοικημένη οικιστική ζώνη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Η Μαριούπολη φιλοξενεί μεγάλη ελληνική παροικία και ελληνικό προξενείο. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ανάμεσα στην κοινότητα των ομογενών.

Για «πολλούς τραυματίες» έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος του φιλοκυβερνητικού τάγματος εθελοντών «Αζόφ», που υπερασπίζεται την πόλη.

Η επίθεση έρχεται μια ημέρα αφότου ηγετικά στελέχη των ρωσόφιλων ανταρτών ανακοίνωσαν πως δε δεσμεύονται πλέον από τη διμερή εκεχειρία που συμφωνήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεπώς κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους για κατάληψη εδαφών που ελέγχονται από τις τακτικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντονέτσκ.

Η Μαριούπολη, στρατηγικό λιμάνι στη Θάλασσα του Αζόφ με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστικά και εμπορικά κέντρα στην επαρχία του Ντονέτσκ. Ήταν ο στόχος μεγάλης επιθετικής επιχείρησης από την πλευρά των αυτονομιστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία τελικώς αποκρούστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις και εθελοντές.

Επί του παρόντος, οι φιλορώσοι μαχητές ελέγχουν θέσεις στα ανατολικά περίχωρα της πόλης.
Πηγή: skai.gr