Αλλάζει το πρόγραμμά του για να πάει στην κηδεία του Αμπντουλάχ ο Ερντογάν

Την αναβολή της επίσημης επίσκεψής του στη Σομαλία προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποφασίσαμε να πάμε [στο Ριάντ] και κατευθυνόμαστε εκεί αυτή τη στιγμή. Αλλά, επίσης, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα και θα πάμε σε Τζιμπουτί και Σομαλία», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε σχόλια που μεταδόθηκαν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση TRT.

Η αναβολή έρχεται πάντως μια ημέρα μετά από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με στόχο ξενοδοχείο, όπου Τούρκοι διπλωμάτες είχαν συνάντηση με σομαλούς ομολόγους.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή σε δυο φύλακες, ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαχάαμπ.

Σημειώνεται, πως κατά τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ερντογάν έχει υιοθετήσει μια δημόσια ρητορική που μοιάζει να απευθύνεται πρωτίστως στους μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, παρά σε ευρωπαϊκό κοινό.

Μεταξύ άλλων, έχει καταδικάσει την απεικόνιση του Μωάμεθ από το περιοδικό Charlie Hebdo και έχει επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κριτική που ασκεί στην Τουρκία αναφορικά με συλλήψεις δημοσιογράφων.
Πηγή: skai.gr