Ισπανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «α λα καρτ» πορνείας ανηλίκων

Εξαρθρώθηκε στην Ισπανία δίκτυο μαστροπείας που προσέφερε «α λα καρτ» περισσότερες από 400 γυναίκες, μεταξύ αυτών και ανήλικες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. Για την ώρα έχουν γίνει 29 συλλήψεις.

Οι μαστροποί «στρατολογούσαν νεαρές 14 με 17 ετών από ένα κολέγιο, από κλαμπ στη Μούρθια (στη νότια Ισπανία) ή μέσω μικρών αγγελιών στο διαδίκτυο με τις οποίες τις καλούσαν να εκδοθούν σε διαμερίσματα ή στο σπίτι τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Στη διάρκεια της επιχείρησης δώδεκα ανήλικες μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν και να σωθούν, διευκρινίζεται.

Μεταξύ των 29 συλληφθέντων είναι «τρία ανώτερα στελέχη του δικτύου και πελάτες (...) που ζητούσαν συγκεκριμένα ανήλικες».

Το δίκτυο είχε δημιουργήσει ένα φωτογραφικό άλμπουμ μέσω του οποίου προσέφερε «α λα καρτ» περισσότερες από 400 Ισπανίδες και γυναίκες άλλων εθνικοτήτων.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την εξαφάνιση τον Σεπτέμβριο του 2014 μιας ανήλικης 17 ετών από τον Ισημερινό. Οι γονείς της είχαν δηλώσει στην αστυνομία ότι η κόρη τους είχε αρχίσει να ξοδεύει πολλά χρήματα χωρίς εξήγηση, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την ανήλικη σε ένα διαμέρισμα όπου ζούσε ένα ζευγάρι και άλλες ανήλικες τις οποίες εκμεταλλεύονταν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου.

Τρεις γυναίκες διηύθυναν το δίκτυο αυτό με τη βοήθεια των συντρόφων δύο εξ αυτών και κάθε μία διέθετε ένα διαμέρισμα στο οποίο εξέδιδε νεαρές κοπέλες. Επικοινωνούσαν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ή μηνυμάτων.

Για να βρουν κοπέλες αξιοποιούσαν ιδίως αγγελίες που αναρτούσαν ανήλικες οι οποίες ζητούσαν εργασία ως σερβιτόρες, νταντάδες ή οικιακές βοηθοί, για να τους προτείνουν να γίνουν μασέζ.

Για να ξεγελάσουν τους γονείς ή τους δασκάλους των κοριτσιών, οι εγκέφαλοι του δικτύου έλεγαν ότι τις θέλουν για να κρατούν τα παιδιά τους. Οδηγοί μετέφεραν τα θύματα στα σπίτια των πελατών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο