Δυο συλλήψεις αφότου αυτοκίνητο χτύπησε αστυνομικό έξω από το Ελιζέ

Μια αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι τη νύκτα και τραυματίσθηκε ελαφρά, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δυο συλλήψεις και να αναζητούν ακόμα δυο άτομα.

Σύμφωνα με συνδικαλιστική εκπρόσωπο της γαλλικής αστυνομίας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο περιοδικό Charlie Hebdo και σε ένα κατάστημα κοσέρ στο Παρίσι.

Η αστυνομικός, που ανήκει στη δύναμη ασφαλείας του Ελιζέ, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και εκινείτο αντίθετα στον δρόμο που περνά μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

Η συνδικαλιστική εκπρόσωπος Στεφανί Ουεμπέρ δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «ο οδηγός κοίταξε την αστυνομικό στα μάτια» πριν πέσει επάνω της και την ρίξει στο έδαφος».

Οι τέσσερις άνδρες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο κοντά στο σημείο του συμβάντος και διέφυγαν με τα πόδια. Δυο άνδρες, ο οδηγός και ο συνοδηγός, συνελήφθησαν και ένας άνδρας και μία γυναίκα διαφεύγουν.

Ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αλλά η μέτρηση έδειξε περιεκτικότητα σε αλκοόλ μόνο 0,07 γραμ. ανά λίτρο.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν υπάρχει καμία σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δήλωσε η συνδικαλιστική εκπρόσωπος προσθέτοντας, ότι πιθανότατα ο οδηγός του αυτοκινήτου πανικοβλήθηκε, όταν συνειδητοποίησε ότι κινείται αντίθετα στον δρόμο μπροστά από το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters