Κλείσιμο

Αλ Κάιντα Υεμένης προς Δυτικούς: Θα έρθουν περισσότερες τραγωδίες και τρόμος

Με περισσότερες τραγωδίες και τρόμο προειδοποιεί τη Δύση ο ανώτατος διοικητής του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, Νασρ αλ Ανσί, σε 11λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη. Το βίντεο έχει τίτλο «Ένα μήνυμα σχετικά με την Ευλογημένη Μάχη του Παρισιού».

Όπως αναφέρει, στους δράστες αδελφούς Κουασί «είχε ανατεθεί να επιτεθούν στο Charlie Hebdo ως εκδίκηση για την προσβολή του προφήτη». Κατά την αιματηρή επίθεση της περασμένης εβδομάδας στα γραφεία του περιοδικού έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι. Ισχυρίστηκε ότι η αλ Κάιντα Υεμένης «επέλεξε τον στόχο, διαμόρφωσε το σχέδιο και χρηματοδότησε τη λειτουργία».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της αλ Κάιντα αναφέρει ότι η «Γαλλία ανήκει στο κόμμα του Σατανά» και προειδοποίησε για νέες επιθέσεις. 

«Σας λέμε και πάλι: Σταματήστε τις προσβολές σας για τον προφήτη και τα ιερά μας. Σταματήστε να χύνετε το αίμα μας. Φύγετε από τα εδάφη μας, σταματήστε τη λεηλασία των πόρων μας. Διαφορετικά, με τον Αλλάχ, μην περιμένετε από εμάς, τίποτε εκτός από τραγωδίες και τρόμο, Θα ψάχνετε για ειρήνη και σταθερότητα, αλλά δεν θα τη βρίσκετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σας έχουμε προειδοποιήσει και παλιότερα για τις συνέπειες των πράξεων που οι κυβερνήσεις σας συνωμοτούν με το πρόσχημα της «ελευθερίας του Τύπου», ή της «ελευθερίας των ιδεών ». Η ελευθερία που λατρεύεται με την εξαίρεση, όταν εξαπλώνονται λίβελοι και πόλεμος κατά των αγγελιαφόρων του Αλλάχ και δυσφημείται η θρησκεία», πρόσθεσε.

«Είναι η Γαλλία, η οποία έχει μοιραστεί όλα τα εγκλήματα της Αμερικής. Είναι η Γαλλία, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα στο Μάλι και στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ. Είναι η Γαλλία, η οποία υποστηρίζει την εξόντωση των μουσουλμάνων στην Κεντρική Αφρική, στο όνομα της κάθαρσης».

Ο Αλ Άνσι ζήτησε επίσης από τη μουσουλμανική νεολαία να «εξεγερθεί» και περιέγραψε τις επιθέσεις ως «ένα νέο σημείο καμπής στην ιστορία της σύγκρουσης».

Χρησιμοποίησε επίσης πλάνα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ανέφερε απειλές του αποβιώσαντα ηγέτη της οργάνωσης Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Αλ Άνσι επαίνεσε επίσης την χωριστή επίθεση σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι από τον Αμεντί Κουλιμπαλί.

Σύμφωνα με τον ισλαμιστή, ο γεννημένος στις ΗΠΑ ακραίος μουσουλμάνος ιμάμης Ανουάρ Αλ-Αουλάκι, ο οποίος κατονομάστηκε από τους Γάλλους τρομοκράτες αδελφούς Κουασί ως ο πνευματικός τους καθοδηγητής, τους βοήθησε να σχεδιάσουν την επίθεση πριν το θάνατό του. Ο ιμάμης σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δεν έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο φέρει το έμβλημα της οργάνωσης Tύπου.
Πηγή: skai.gr