Κλείσιμο

Μουσουλμάνοι Ουλεμάδες προς Charlie: Δεν είναι φρόνιμο να υποτροπιάζεις

«Δεν είναι ούτε λογικό ούτε φρόνιμο να δημοσιεύονται εκ νέου σκίτσα που προσβάλλουν τον προφήτη ή επιτίθενται στο Ισλάμ», αναφέρει η Παγκόσμια Ένωση Μουσουλμάνων Ουλεμάδων προς το Charlie Hebdo και άλλα ΜΜΕ σε μια δήλωση που μοιάζει με προειδοποίηση.

«Εφόσον συμφωνούμε πως (οι δράστες των επιθέσεων) είναι μια μειονότητα η οποία δεν αντιπροσωπεύει ούτε το Ισλάμ ούτε τους μουσουλμάνους, πώς μπορούμε τότε να απαντάμε με πράξεις που δεν κατευθύνονται εναντίον αυτών (των δραστών), αλλά εναντίον του προφήτη που λατρεύεται από ενάμισι δισεκατομμύριο μουσουλμάνους;», αναρωτιέται ο οργανισμός στο κείμενό του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Ουλεμάδων, η δημοσίευση τέτοιων σκίτσων το μόνο που θα επιτύχει είναι «να προσδώσει αξιοπιστία στη θέση (των δραστών των επιθέσεων) σύμφωνα με την οποία η Δύση είναι εναντίον του Ισλάμ».

Οι αναδημοσιεύσεις αυτές το μόνο που θα επιτύχουν είναι να «υποθάλψουν τα μίση, τον εξτρεμισμό και τις εντάσεις», συνεχίζει ο οργανισμός, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ και προεδρεύεται από τον αιγυπτιακής καταγωγής ιεροκήρυκα Γιούσεφ αλ-Καραντάουι, ο οποίος θεωρείται ο μυστικοσύμβουλος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι επιζήσαντες του Charlie Hebdo κυκλοφόρησαν σήμερα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μετά την επίθεση, σκιτσάροντας στην πρώτη σελίδα της τον Μωάμεθ δακρυσμένο.

Από την Ευρώπη ως την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες αναπαρήγαγαν αμέσως αυτή την πρώτη σελίδα του έκτακτου φύλλου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ