Στη δημοσιότητα βίντεο της Μπουμεντιέν στο αεροδρόμιο της Κων/πολης (vimeo)

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ βίντεο που δείχνει μια γυναίκα, που φέρεται να είναι η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί Χαγιάτ Μπουμεντιέν, να εισέρχεται στην Τουρκία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης SGW.

Τις πληροφορίες που προέρχονταν από πηγές των γαλλικών αρχών ότι η Χαγιάντ Μπουμεντιέν, η χήρα του Αμεντ Κουλιμπαλί, πέρασε στη Συρία μέσω Τουρκίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το πρωί ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου
, είπε ότι η πλέον καταζητούμενη γυναίκα στη Γαλλία έφτασε στην Τουρκία από τη Μαδρίτη στις 2 Ιανουαρίου, πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, και πέρασε από την Τουρκία στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών αρχών, πέρασε σε συριακό έδαφος την Πέμπτη, την ημέρα που ο Κουλιμπαλί εκτέλεσε εν ψυχρώ την αστυνομικό στο παρισινό προάστιο Μονρούζ.

Στο μεταξύ, τη σύλληψη ενός Γάλλου που συνδέεται με τους ισλαμιστές αδελφούς Κουασί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την αιματηρή επίθεση με 12 νεκρούς στο Charlie Hebdo, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι βουλγαρικές αρχές.

Το ένταλμα ανέφερε την πιθανή σύνδεσή του με έναν από τους δύο ισλαμιστές τρομοκράτες που σκότωσαν 12 άτομα στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Την Τρίτη οι δικαστές στο Χάσκοβο θα αποφασίσουν την έκδοσή του στη Γαλλία.


Πηγή: skai.gr