#JeSuisAhmed: Ο δράστης ήταν (απλώς) τρομοκράτης και το θύμα μουσουλμάνος

«Σε περίπτωση που έχετε μπερδευτεί: Αυτός είναι τρομοκράτης αυτός είναι μουσουλμάνος». Πρόκειται για το meme που κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων και δείχνει τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 41χρονου μουσουλμάνου αστυνομικού Αχμέντ Μεραμπέτ από έναν εκ των δραστών του λουτρού αίματος στο Charlie Hebdo, την ώρα που ζητούσε έλεος.

Ο γελαστός αστυνομικός, έχει μείνει στο περιθώριο των δραματικών γεγονότων, και ως αντίδραση στο Twitter δημιουργήθηκε το Hashtag #JeSuisAhmed («Είμαι και εγώ ο Αχμέντ»), όχι γιατί ήταν «καλύτερος» από τα υπόλοιπα 11 θύματα του περιοδικού, αλλά για να καταδείξει ότι και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι είναι θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή.



«Δεν είμαι ο Charlie, είμαι ο Ahmed, ο νεκρός μπάτσος. To Charlie Hebdo γελοιοποιεί την πίστη και την κουλτούρα μου και πέθανα προστατεύοντας το δικαίωμά του να το πράττει» σχολίασε στο Twitter o δημοσιογράφος Dyab Abou Jahjah, προκαλώντας χιλιάδες επιδοκιμαστικά, αλλά και αρνητικά σχόλια («Το Charlie Hebdo γελοιοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος όχι την πίστη και την κουλτούρα σου εκτός αν νομίζεις ότι είναι το ίδιο πράγμα» τού απάντησε ένας άλλος χρήστης στο Twitter.
















Πηγή: skai.gr