ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών με αντικείμενο την τρομοκρατία

Σε συναγερμό για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σκιά των δραματικών γεγονότων στη Γαλλία, με τους υπουργούς Εσωτερικών να συναντώνται εκτάκτως την Κυριακή στο Παρίσι για το θέμα.

Tη Σύνοδο, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συγκάλεσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και λίγες ώρες πριν το νέο διπλό θρίλερ στο Παρίσι.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Μετά τη λήξη της συνόδου ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια οι υπουργοί θα συμμετάσχουν σε σιωπηλή πορεία, παρουσία του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς και πολλών πολιτικών αρχηγών.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» τόνισε ο έλληνας επίτροπος την Πέμπτη το βράδυ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής με θέμα την τρομοκρατία θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.


Πηγή: skai.gr